Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van Dignum Verzekeringen & Hypotheken? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief!


Article Site

Terug naar alle artikelen

Hoe bespaar je op jouw vaste lasten?

Voor het besparen op de premie voor verzekeringen kun je bij ons aankloppen, maar er zijn meer manieren om de vaste lasten te drukken.

Je kunt op twee manieren maandelijks meer te besteden krijgen. Je zorgt voor meer inkomsten of je snijdt in de vaste lasten. Meer inkomen ontvangen kan door over te werken of er een krantenwijk bij te nemen. Besparen op de vaste lasten kost je minder moeite en is ook nog eens effectiever. Je voert één keer een besparing door en je kunt er iedere maand weer van profiteren. Voor het besparen op verzekeringen nodigen wij jou graag uit bij ons op kantoor. Andere manieren om te besparen delen wij graag met jou.

Zorg voor inzicht in de bankzaken

Stap één is weten wat je uitgeeft. Het is handig dat de vaste lasten automatisch worden afgeschreven, maar er loert een gevaar. Handig is niet altijd slim. Als je maandelijks een rekening krijgt van de sportschool waar je nooit heen gaat, zeg je het ook eerder op. Download de bankapp en verdiep je minimaal wekelijks in wat er automatisch wordt afgeschreven.

Schrap vaste lasten

Kijk eens kritisch naar alle maandlasten. Zijn er echt geen abonnementen en lidmaatschappen waar je zonder kunt? Het bedrag dat je maandelijks betaalt valt misschien te overzien, maar houd er wel rekening mee dat het terugkerende lasten zijn. Als je ze nu niet opzegt betaal je ze waarschijnlijk over twee jaren nog steeds.

Zit je nog bij de oorspronkelijke energieleverancier?

Per juli 2004 is de energiemarkt vrijgegeven. Sindsdien kun je zelf kiezen voor een energieleverancier. Hiertoe is besloten om onderlinge concurrentie aan te wakkeren, en met succes. De verschillen in tarieven zijn groot. Door het overstappen naar een andere energieleverancier kun je honderden euro’s per jaar besparen. Dat komt mede doordat energiebedrijven nieuwe klanten lokken met welkomspremies. Het kan om honderden euro’s gaan voor een contract van één jaar. Na het eerste jaar ga je meer betalen, maar dan stap je gewoon weer over naar een andere leverancier.

Energielasten verlagen door het isoleren van jouw huis

De kosten voor energie worden een steeds zwaardere maandlast. Je kunt besparen op de uitgaven door jouw huis te isoleren. In de loop der jaren verdien je de investering terug, maar je kunt ook nog recht hebben op een subsidie. Daarnaast ben je ook nog eens goed bezig voor een beter milieu. Let wel goed op de voorwaarden voor de subsidie.

Leen je niet te duur?

Heb je een lening waarvoor je maandelijks rente en aflossing verschuldigd bent? Grote kans dat het voordeliger kan. Een rentevoordeel van een klein percentage kan in maandlasten al een groot verschil maken. Pas vooral op met schulden op creditcards en op de betaalrekening. De rentetarieven komen namelijk boven de 10 procent uit. Je kunt er beter voor kiezen om de schulden te bundelen in één leningsovereenkomst bij een partij die een redelijke rente in rekening brengt.