Ziektekosten

Zorgverzekering 2022 • Kijk, vergelijk en vraag de juiste aan!

Geen zorgen
Het nieuwe jaar is weer in zicht. Een goed moment om de zorgverzekering weer tegen het licht te houden. We hebben de afgelopen tijd gezien dat er veel is veranderd in de zorg en zorgvraag. Voor iedereen is dat anders. Dat maakt misschien dat je de overwegingen opnieuw wilt maken. Wat is belangrijk of wenselijk, wat juist niet.

Zoveel mensen, zoveel wensen
Daar hebben we een handige tool voor. Want iedereen vindt andere dingen belangrijk. Geen mens is hetzelfde. Vul daarom jouw dekkingsvoorkeuren in via de online tool en check meteen wat de premie wordt bij de verschillende keuzes die je invult. Bijzondere zaken zoals een gehoorapparaat of andere hulpmiddelen, kun je eenvoudig aanvinken in het onderste tabblad ‘Extra Wensen’.

Welke premie
Onderaan de zorgvergelijker, zie je steeds de maandpremie veranderen. Het kan zo zijn, dat de maandpremie op jaarbasis vergelijkbaar is met de vergoeding. Dat is een keuze die je zelf moet maken. Ook kun je kiezen voor een hoger eigenrisico waardoor de premie daalt. Het verplichte (minimale) eigenrisico is € 385,- net als de afgelopen jaren.

Nadat je je keuzes hebt ingevuld, kun je in de volgende stap kiezen uit verschillende aanbieders. Daar kun je een offerte laten sturen of, als je zeker bent van je keuze, meteen de verzekering afsluiten. De oude polis wordt door de nieuwe verzekeraar opgezegd per 1 januari.

Onze online zorgvergelijker
Zo makkelijke kan het zijn! Klik gauw op de onderstaande link en ervaar hoe simpel en overzichtelijk het is om alles goed te regelen.

Niets veranderen?
Misschien ben je heel tevreden over het nieuwe voorstel dat jouw verzekeraar je heeft gestuurd, of één dezer dagen binnenkomt. Dan kun je lekker ontspannen, want de rest gaat helemaal vanzelf. Begin 2022 ontvang je de nieuwe polis(pas) thuis.